Kampprogrammer i de første år

Danmark – Norge den 6. oktober 1918 (4-0)

Danmark spillede – kort før 1. verdenskrigs afslutning - den ottende landskamp mod Norge siden de olympiske lege i 1912.

De forudgående kampe havde landsholdet vundet stort med både 8 og 12 overskydende mål, men i juni 1918 havde Danmark tabt 3-1 i Kristiania i Norge.

I programmet anføres grunden til nederlaget den uvante jordbane i Kristiania. Modsat forklares de eftertrykkelige norske nederlag i København med, at det er uvant for de norske spillere at spille på græsbane, særligt når denne er fugtig og glat. Så allerede i 1918 handlede det om at gennemvande banen for at få en fordel – det er slet ikke noget, som landstræner Morten Olsen har opfundet.

De fire danske mål blev scoret af Carl 'Skomar' Hansen, debutanten Steen Steensen Blicher (straffe), venstre innerwing Alf Olsen fra KB samt Poul 'Tist' Nielsen.

Carl 'Skomar' Hansen fik kun 7 landskampe, inden han blev professionel i Glasgow Rangers som den første dansker i udlandet.

Centerforwarden Poul 'Tist' Nielsen, KB havde en landsholdkarriere fra 1910 til 1925, hvor han scorede 52 mål. Den er stadig rekord i dag – en rekord, som 'Tist' dog deler med Jon Dahl Tomasson, der tangerede rekorden ved VM 2010 i Sydafrika.

Danmark – Norge den 23. juni 1929 (2-5)

På en dejlig søndag, hvor de 20.000 tilskuere netop havde forladt frokostbordet – måske efter at have indtaget en festlig fransk aperitif Dubonnet som angivet på programmets forside, bankede Norge de danske værter af banen.

Nederlaget er iflg. programmet ikke uventet, fordi Norge spillede godt på det tidspunkt.

Efter 1-1 ved halvleg scorede nordmændene i 2. halvleg 4 gange på 17 minutter, inden Knud Christophersen på straffe fik pyntet på resultatet.

Pauli Jørgensen havde ellers bragt Danmark foran i 1. halvleg.

Danmark – Finland den 13. oktober 1929 (8-0)

Senere på året fik Finland en hel sækfuld mål på 8-0, da de foran 20.000 tilskuere gæstede Idrætsparken.

Det var kun den tredje landskamp mod Finland, men den første sejr til Danmark.

I programmet er der en grundig gennemgang af de danske spilere.

Pauli Jørgensen, BK Frem scorede 3 mål.

Henry Hansen, B1903 nettede 2 gange, mens de øvrige mål blev scoret af Kai Uldaler, Svend Aage Eriksen samt Michael Rohde.